I 2020 steg netthandelen sin popularitet i rekordfart, og det er ingen tegn på at det kommer til å gi seg i første omgang. Alle vet om butikker som Amazon, AliExpress og Ebay – aktører som tjener enorme summer på eHandel. Men hva er grunnen til at netthandel er så populært?

Fordelene med handling på nett er mange, både for forbruker og bedrift. Selskaper vil kunne nå et bredere spekter med forbrukere på nett, gjennom reklame og raskere kommunikasjon. Dessuten er ikke de fysiske begrensningene til stede – du kan bestille deilig olivenolje fra Italia eller en egensydd kjole fra USA mens du sitter behagelig plassert i din egen sofa. Vi er også travle om dagen, og mange har rett og slett ikke tid til å fysisk gå til en butikk og søke etter produkter. Netthandel er derfor tiltalende for folk fordi prisene og produktbeskrivelsene ligger lett tilgjengelig, kun et klikk unna. Du slipper lete gjennom et titalls butikker for å finne den spesifikke vasen mamma ønsker seg til jul – et kjapt Google søk viser deg hvor du kan bestille det fra. 

Da netthandel først ble introdusert var leveringstiden en faktor som gjorde at mange fortsatt valgte å fysisk til butikk. Derfor har bedrifter i løpet av de siste årene tilpasset og forbedret tjenestene sine for levering. Enkelte butikker tilbyr til og med levering dagen etter eller samme dag! Og generelt er leveringstiden betydelig raskere enn da netthandel startet, slik at mange kunder foretrekker netthandel allikevel.

Covid-19 etablerte virkelig hvor praktisk netthandel kan være, spesielt i de tilfeller det ikke er mulig å fritt bevege seg. Det oppfordret også flere bedrifter til å satse på nett, som er et lurt valgt. Økningen av netthandel er også direkte knyttet til markedsføring på nett. Den stadig økende trenden med bruk av sosiale medier gir mulighet til mer innflytelse på forbrukernes meninger samt større mulighet til å kontrollere produktkvaliteten. Dessuten er administrasjonen av nettbutikker mer kostnadseffektivt enn å drive fysisk butikk. Alt som kreves er et sted for fysisk lagring av produkter.

Det finnes altså mange fordeler med netthandel, både for butikk og kunde. Som med all annen aktivitet på nettet, er det viktig at man passer på sikkerheten mens man handler. Det tilbys heldigvis programvare som beskytter deg fra bedrageri på nettet, for eksempel. Dessuten ligger tilbakemeldinger fra andre kunder lett tilgjengelige på nett, og dermed kan kunden undersøke om butikken er trygg før man foretar en handel.

Dersom du har kjøpt alle møblene til soverommet ditt i løpet av en handletur, eller alle julegavene i et jafs, har du sikkert kjent på hvor sliten man blir i kroppen etterpå. Fysiske kjøpesentre er ofte stappfulle av mennesker, spesielt i høysesonger, og bare støynivået kan gjøre at man mister motivasjon til å gjennomføre handleturen. Dette gjelder butikkansatte også, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor netthandel er i vinden om dagen. Det byr på en rekke fordeler, som at det er raskt, energisparende og ofte billigere. Det er ingen tvil om at netthandel bare kommer til å bli større i tiden fremover.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *