I den digitale tidsalderen vi nå befinner oss i er det helt nødvendig for en bedrift å ha en nettside. Men en nettside i seg selv holder ikke, man må som bedrift også forstå hvordan man oppnår trafikk på nettsiden. Søkemotoroptimalisering, forkortet til SEO, vil si å gjøre seg synlig på nettet. Det er ulike metoder som tas i bruk, og målet til de alle er å havne høyt oppe på ulike søkeresultater.

En av de beste metodene er linkbuilding. Kort sagt så er linkbuilding en SEO-metode som tar i bruk linker for å rangeres høyere hos søkemotorers resultater. Google, den uten tvil mest populære søkemotoren, tar i bruk en algoritme som bestemmer en nettsides relevans basert på antallet eksterne linker. Jo flere eksterne linker, jo høyere rangeres nettsiden.

Rangering skjer ikke kun på bakgrunn av antallet linker, men også kvaliteten av linken. Nettet er fullt av informasjon, og til tider kan det være vanskelig å skille mellom hva som er riktig informasjon og hva som er svada. Google bryr seg om kvaliteten på nettsteder, og vil rangere nettsider som er til å stole på høyt. Derfor vil ikke bare HVOR mange, men også HVA SLAGS nettsteder som linker til bedriften ha noe å si for rangeringen. Blir bedriften din for eksempel linket til av NRK så er det mer verdifullt enn av en liten, helt nystartet blogg.

Linkbuilding vil som regel innebære at du må oppsøke andre relevante aktører og nettsider innenfor næringslivet, spesielt bransjen du befinner deg i. Målet er å få flere nettsteder til å linke til bedriften din, men det kan også føre til verdifullt samarbeid. Ved å samarbeide om linkbuilding kan man bygge gode relasjoner innenfor industrien, som igjen fører til at din bedrift blir høyere ansett.

I tillegg til at en ekstern lenke vil hjelpe på rangeringen din hos Google, vil det også være positivt for den generelle trafikken til bedriftens hjemmeside. Om du blir linket til av et nettsted som er relevant for din bransje, er sjansene høye for at trafikken også er relevant. I tillegg til søkemotoroptimalisering vil altså gode linker føre til høyere trafikk og salg generelt.

Formen for linkbuilding vi har snakket om hittil, er den eksterne linkbuildingen. Vi har også det som kalles for intern linkbuilding, og dette vil si linker som fører besøkende rundt på bedriftens egen nettside. Dette brukes for å øke nettstedets brukervennlighet og passe på at alt henger sammen på en forståelig måte. Settes de interne linkene sammen på en god måte vil det også holde de besøkende lenger på nettsiden, som kan ende med at de gjennomfører et kjøp. Interne linker har også innvirkning for Googles rangering.


Det finnes uendelig med tilnærminger og markedsføringsstrategier til hvordan å øke en bedrifts synlighet på nettet. De lærde strides om hvilke metoder som er best, men linkbuilding er en av de mest populære metodene. Om bedriften din vil oppnå synlighet og troverdighet på nettet, bør den definitivt ta i bruk linkbuilding.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *