Annons:

Det er ingen hemmelighet at førsteinntrykket er viktig. Det sier mye om deg som person, og kan påvirke nåværende og kommende kontakt. Det er spesielt viktig i jobbsammenheng, og du som ansatt kan øke salg og bedre kunderelasjon med noen få justeringer.   

Gjør deg gjenkjennelig

Det er noen små ting du kan gjøre for å fange oppmerksomheten til arbeidssøker, og gjøre deg selv mer gjenkjennelig. Det er ofte mange som søker jobb, og derfor er det viktig at du skiller deg ut. Du skal selvsagt oppføre deg profesjonelt uansett. Det kan være du har noen spesielle ferdigheter å bidra med til teamet, eller en historie som er relevant og setter deg i godt lys. Hvis arbeidssøker liker deg godt, kan det til og med være du får ta med deg noe med en logo hjem, for eksempel et visittkort eller reklamepenner. Dette er et tegn på at du nok har skilt deg ut på en god måte.

Ha sakene i orden

Videre er det viktig å ha sakene i orden. Da tenker vi på hvordan man tar seg, og dermed fremstår for arbeidssøker helt visuelt. På et jobbintervju skal man både te seg og kle seg på riktig måte, og dette vil variere fra en arbeidsplass til en annen. Skal du jobbe på et kontor der kleskoden er stiv, kan du fint møte opp på jobbintervju i dress eller annet pent, passende tøy. Skal du derimot jobbe i barnehage kan man gå for mer fargerike og hverdagslige klær. Det er også viktig å fremstå profesjonell når du skal jobbe i en digital bedrift, der jobbintervjuet gjerne foregår over videosamtale.  

Før du går inn skal du forsikre deg om at du har du har sakene i orden. Dette kan for eksempel være en CV eller søknad du tar med deg, men også kontaktinformasjon, attester og lignende. Ta gjerne med visittkortet ditt

Gi et godt førsteinntrykk

Det er ingen hemmelighet at førsteinntrykket er utrolig viktig. Det sier mye om deg som person, og kan påvirke nåværende og kommende kontakt. Det er spesielt viktig i jobbsammenheng, og du som ansatt kan øke salg, bedre kunderelasjon og få drømmejobben med noen få justeringer. Atferdsforskere har kommet fram til at det første bildet vi danner oss av et annet menneske, er det mest avgjørende og det som varer lengst. Vi legger spesielt godt merke til dårlig oppførsel, og derfor er det viktig å være glad, smilende og finne noen positive ting som gjør at du skiller deg ut.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *